Powered By Blogger

miércoles, 24 de marzo de 2010

definició de la Gran Nube de Magallanes

La Gran Nube de Magallanes, és una galàxia que es troba al costat de la Via Làctea. Conté unes 10000millions d'estrelles i té un diàmetre aproximat de 35000anys llum. La seva massa és 10000 millions de cop la massa solar i una dècima part de la massa de la Via Làctea. Com la majoria de les galàxies irregulars, la Gran Nube es molt rica en gas i pols, y actualment està en la fase de gran activitat quan parlem de formació estelar.

Comentari de la notícia

La notícia que vam trobar en la pàgina web de la NASA parlava de que a la galàxia anomenada Gran Nube, que hi ha al costat de la Vía Làctea, existeix una nebulosa composta per gas i pols. Aquesta massa de gas i pols, es considerada una estrella ja que emet llum. Aquesta nebulosa la van descobrir l'any 1951 Karl Heinze, però mai s'havia aconseguit forografiar-la.
D'aquest notícia podem treure dues conclusions: primer podem veure com les tecnologies van avançant al llarg dels anys i com abans no podien fer fotografies d'aquesta nebulosa. Les fotografies les va fer el Telescopi Espacial Spitzer de la NASA.
Després podem dir que encara hi ha molt que estudiar i averiguar sobre l'univers, galàxies, estrelles...

La notícia resumida:

Vida y Muerte de Estrellas en el Universo

En una pequeña galaxia cercana se encuentra una luminosa nube de gas y polvo, llamada nebulosa, y que es el hogar de una familia de estrellas recién nacidas. Si no fuera por la muerte de estrellas masivas hace millones de años, este criadero estelar nunca se habría formado. La nebulosa, llamada Henize 206, y los restos de una estrella explotando que los ha creado, han sido fotografiados con todo detalle en esta nueva y magnífica imagen del Telescopio Espacial Spitzer de la NASA. Henize 206 se encuentra justo en el exterior de nuestra propia galaxia, la Vía Láctea, en una galaxia a 163.000 años luz de distancia llamada la Gran Nube de Magallanes. Es el hogar de cientos y posiblemente miles de estrellas, extendiéndose en edades comprendidas entre los 2 a 10 millones de años.

lunes, 15 de marzo de 2010

Què és una estrella?

Les estrelles són masses de gasos, principalment d'hidrogen i heli que emeten llum. Les estrelles neixen quan s'acumula una gran quantitat de matèria en un lloc concret de l'espai. Aquesta es comprimeix i s'escalfa fins que comença una reacció nuclear, que consumeix la matèria convertint-la en energia.
La diferència bàsica entre una estrella i un planeta és que l'estrella brilla amb la seva pròpia llum que es fa al seu interior a partir d'una combustió nuclear i el planeta brilla gràcies a que reflexa la llum d'alguna estrella.
A ull nu, els humans només podem veure unes dues mil estrelles tot i que n'hi ha moltes més. Les grans viuen molt menys que les petites degut a que "gasten" molta energia en emetre llum. En canvi, les petites es gasten més lentament degut a que brillen menys. Hi ha estrelles que són cent vegades més grans que el Sol, però també n'hi ha de molt més petites. Si les classifiquem segons el seu tamany podem sir que les estrelles són supergegants, gegants, mitjanes, petites, i molt petites. El Sol pertany a les mitjanes tot i que la veiem tan gran, fet que està relacionat amb la seva proximitat.

miércoles, 10 de marzo de 2010

Benviguts i benvingudes al nou blog de l'Anna i la Marta. En aquest blog, penjarem informació sobre les estrelles. Intentarem trobar respostes a alguns dubtes que aniran presentant-se el període del 3r trimestre. Parlarem i indagarem sobre la compra-venda d'estrelles, les constel·lacions d'estrelles, les estrelles més importants...